Intuïtief schilderen Drachten - Urban Heart

Intuïtief schilderen Drachten

Innerlijk zien!

Intuïtief schilderen Drachten

Verbinding maken met je onderbewuste

Tijdens de workshop intuïtief schilderen gaan we op zoek naar wat jouw onderbewuste je te vertellen heeft. In plaats van schildertechnieken te leren, krijg je via ontspanningsoefeningen de kans om verbinding te maken met jouw intuïtie. Dit helpt je te ontdekken, spelen en experimenteren met verf en andere materialen, zonder oordeel of vastomlijnde verwachtingen. Ervaring met schilderen is niet nodig. Zelfs als je vaak creatief bezig bent maar vastloopt, kan deze workshop je helpen om weer in de flow te komen en je expressie vrij te laten stromen. Volg simpelweg je handen en wees nieuwsgierig naar wat ze willen maken.

Loslaten van verwachtingen en jezelf verrassen

Je wordt professioneel begeleid in het loslaten van je verwachtingen en overtuigingen, zodat je je kunt verwonderen over wat er op het doek verschijnt. Het blijft altijd een spannende verrassing wat je creëert! Als je wilt, kunnen we samen je werk bespreken en een korte duiding geven, waardoor je dieper inzicht krijgt in wat jouw intuïtieve creatie jou wil vertellen. Dit proces helpt je om meer zelfbewustzijn te ontwikkelen en je creatieve potentieel volledig te benutten.

De historie van intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen is geworteld in de kunststromingen van de 20e eeuw, zoals het abstract expressionisme, waar kunstenaars als Jackson Pollock en Wassily Kandinsky het belang van het onderbewuste en spontane expressie benadrukten. Deze stroming gaf kunstenaars de vrijheid om zonder vaste vormen of technieken te werken, en zich te laten leiden door hun innerlijke impulsen. Het idee dat kunst een directe uitdrukking kan zijn van het onderbewuste, heeft kunstenaars door de jaren heen geïnspireerd om intuïtief te schilderen, zonder vooropgezet plan.

Deze benadering van schilderen biedt iedereen, ongeacht hun ervaring, de mogelijkheid om een diepere verbinding met zichzelf aan te gaan en emoties, gedachten en energieën op een visuele manier tot uitdrukking te brengen. Tegenwoordig wordt intuïtief schilderen niet alleen als kunstvorm gezien, maar ook als een vorm van persoonlijke ontwikkeling en therapie, waarbij mensen hun creativiteit gebruiken om te helen en te groeien.

Klik op de stad van jouw keuze voor meer informatie of klik hier om direct tickets te kopen.  

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

Het zuid 43 te Drachten
23 november 2024 / 13:30 / 2,5 uur
32,50 euro p.p. excl. 21% btw (39,32 euro p.p. incl. 21% btw)
Aanmelden vanaf 1 persoon

39.00